Ομελέτα με ασπράδια,
σπανάκι και τόνο

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2
Γρήγορο
και εύκολο σνακ
Share it:    
tunapocket-recipe-patatosalata-tonos

Εκτέλεση

17′

 
 

Ενέργεια

529 kcal

 
 

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο σε ελαιόλαδο Tuna Pocket TRATA
2 ασπράδια αυγών
120ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
100 γρ. σπανάκι baby
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

tunapocket-line-separate

Συνδυάζεται με:

trata-tuna-pocket-packaging-tuna-in-water

Για περισσότερες πληροφορίες
& γαστρονομική έμπνευση

tunapocket-line-separate-black
tunapocket-line-separate-black

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το γάλα και τη βρώμη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και με το ελαιόλαδο σοτάρουμε κρεμμυδάκι για 1’.
Προσθέτουμε το σπανάκι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι το σπανάκι να «χάσει» τον όγκο του, περίπου 2’.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα ασπράδια, σκεπάζουμε και ψήνουμε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν τα αυγά, περίπου 8’ και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε την ομελέτα προσθέτουμε τον τόνο, το αβοκάντο,  πασπαλίζουμε με τον άνηθο, πιπέρι και απολαμβάνουμε.

 

Tips

  • Όταν ψήνουμε την ομελέτα σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι ώστε να ψηθεί σωστά και στις δύο πλευρές της εναλλακτικά την ψήνουμε και στο φούρνο
  • Μπορούμε να κρατήσουμε μερικά φύλλα σπανάκι και να τα προσθέσουμε στο σερβίρισμα ώστε να δώσουμε περισσότερη φρεσκάδα
  • Εκτός από άνηθο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή κόλιανδρο
  • Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την ομελέτα με πιπεριά ή τριμμένο κολοκυθάκι και μπρόκολο
  • Στη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τόνο νερού
  • Μπορείς να βάλεις τον τόνο και το σπανάκι μέσα στη ομελέτα, να «ρολάρεις» και να την πάρεις μαζί σου στην παραλία ή τη βόλτα!

 

Διατροφικά tips

  1. Για να μειώσουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά χρησιμοποιούμε γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
  2. Το σπανάκι και η προσθήκη βρώμης στο φαγητό αυξάνουν την περιεκτικότητα του πιάτου σε φυτικές ίνες, πράγμα που αυξάνει τον κορεσμό και βελτιώνει τη γαστρεντερική υγεία.
  3. Τα ασπράδια αυξάνουν την περιεκτικότητα του πιάτου σε πρωτεΐνη, χωρίς να το επιβαρύνουν με λιπαρά κάνοντας το ιδανική επιλογή για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Περισσότερες συνταγές τόνου με ελαιόλαδο

Ρυζοσαλάτα με τόνο E_RiceSalad_low Ρυζοσαλάτα με τόνο Ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι και τόνο E_Omelette_low Ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι και τόνο Ταμπουλέ με ντοματίνια, τόνο και μυρωδικά E_Taboule_low Ταμπουλέ με ντοματίνια, τόνο και μυρωδικά Πικάντικες βίδες με σάλτσα ντομάτας και τόνο E_Vides_low Πικάντικες βίδες με σάλτσα ντομάτας και τόνο

tunapocket-slider-deco-1
tunapocket-slider-deco-2
tunapocket-slider-deco-3
tunapocket-mobile-logo-black

Ομελέτα με ασπράδια,
σπανάκι και τόνο

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2
Γρήγορο
και εύκολο σνακ
Share it:    
E_Omelette_low

Εκτέλεση

17′

 
 

Θερμίδες

529 kcal

 
 

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο σε ελαιόλαδο Tuna Pocket TRATA
2 ασπράδια αυγών
120ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
100 γρ. σπανάκι baby
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το γάλα και τη βρώμη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και με το ελαιόλαδο σοτάρουμε κρεμμυδάκι για 1’.
Προσθέτουμε το σπανάκι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι το σπανάκι να «χάσει» τον όγκο του, περίπου 2’.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα ασπράδια, σκεπάζουμε και ψήνουμε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν τα αυγά, περίπου 8’ και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε την ομελέτα προσθέτουμε τον τόνο, το αβοκάντο,  πασπαλίζουμε με τον άνηθο, πιπέρι και απολαμβάνουμε.

 

Tips

  • Όταν ψήνουμε την ομελέτα σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι ώστε να ψηθεί σωστά και στις δύο πλευρές της εναλλακτικά την ψήνουμε και στο φούρνο
  • Μπορούμε να κρατήσουμε μερικά φύλλα σπανάκι και να τα προσθέσουμε στο σερβίρισμα ώστε να δώσουμε περισσότερη φρεσκάδα
  • Εκτός από άνηθο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή κόλιανδρο
  • Μπορούμε να εμπλουτίσουμε την ομελέτα με πιπεριά ή τριμμένο κολοκυθάκι και μπρόκολο
  • Στη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τόνο νερού
  • Μπορείς να βάλεις τον τόνο και το σπανάκι μέσα στη ομελέτα, να «ρολάρεις» και να την πάρεις μαζί σου στην παραλία ή τη βόλτα!

 

Διατροφικά tips

  1. Για να μειώσουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά χρησιμοποιούμε γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
  2. Το σπανάκι και η προσθήκη βρώμης στο φαγητό αυξάνουν την περιεκτικότητα του πιάτου σε φυτικές ίνες, πράγμα που αυξάνει τον κορεσμό και βελτιώνει τη γαστρεντερική υγεία.
  3. Τα ασπράδια αυξάνουν την περιεκτικότητα του πιάτου σε πρωτεΐνη, χωρίς να το επιβαρύνουν με λιπαρά κάνοντας το ιδανική επιλογή για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.
tunapocket-mobile-line-separate

Συνδυάζεται με:

trata-tuna-pocket-packaging-tuna-in-olive-oil

Για περισσότερες πληροφορίες
& γαστρονομική έμπνευση

tunapocket-line-separate-black
tunapocket-line-separate-black

Περισσότερες συνταγές τόνου με ελαιόλαδο

Ρυζοσαλάτα με τόνο E_RiceSalad_low Ρυζοσαλάτα με τόνο Ταμπουλέ με ντοματίνια, τόνο και μυρωδικά E_Taboule_low Ταμπουλέ με ντοματίνια, τόνο και μυρωδικά Πικάντικες βίδες με σάλτσα ντομάτας και τόνο E_Vides_low Πικάντικες βίδες με σάλτσα ντομάτας και τόνο Ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι και τόνο E_Omelette_low Ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι και τόνο
tunapocket-mobile-slider-deco-1
tunapocket-mobile-slider-deco-2