Μαρουλοσαλάτα με τόνο
σε 4 εκδοχές

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2
Υγιεινό και γευστικό σνακ
Share it:    
tunapocket-recipe-patatosalata-tonos

Εκτέλεση

10′

 
 

Ενέργεια

200-250 kcal

 
 

Συνδυάζεται με:

trata-tuna-pocket-packaging-tuna-in-water

Για περισσότερες πληροφορίες
& γαστρονομική έμπνευση

tunapocket-line-separate-black
tunapocket-line-separate-black

1. Μαρουλοσαλάτα με τόνο, αυγό και μαγιονέζα σόγιας

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο καπνιστό Tuna Pocket TRATA
150 γρ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
25 γρ. παρμεζάνα, σε φλοίδες
1 αυγό, σφιχτό

Για τη μαγιονέζα σόγιας
100ml γάλα σόγιας
80ml ηλιέλαιο
40ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε ένα δοχείο βάζουμε το γάλα σόγιας και το λεμόνι, τα χτυπάμε για 1’ και προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει η μαγιονέζα.
Σταματάμε το χτύπημα και με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε τη μουστάρδα και το σκόρδο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, προσθέτουμε το καλαμπόκι, το αυγό, την παρμεζάνα, τον τόνο και περιχύνουμε με την μαγιονέζα.

 

 

2. Πολύχρωμη μαρουλοσαλάτα με τόνο, ντοματίνια και πράσινες ελιές

 

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο καπνιστό Tuna Pocket TRATA
150 γρ. πολύχρωμα μαρούλια, ψιλοκομμένα
6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας πράσινες ελιές, σε ροδέλες
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 παξιμάδι

Για το dressing
30ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας λευκό βαλσαμικό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας πιπεριά, κομμένη σε κύβους
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μαρούλια και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και το παξιμάδι «σπασμένο».

Περιχύνουμε με το dressing, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις ελιές, τον τόνο και σερβίρουμε.

 

 

3. Μαρουλοσαλάτα με φασόλια, τόνο και dressing λιαστής ντομάτας

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο καπνιστό Tuna Pocket TRATA
100 γρ. ανάμεικτα πράσινα μαρούλια
3 κουταλιές της σούπας κόκκινα φασόλια
1 κουταλιά της σούπας πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Για το dressing
2 λιαστές ντομάτες
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
3 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
30ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και προσθέτουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τον κόλιανδρο, το αβοκάντο και την πιπεριά.
Περιχύνουμε με το dressing, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τον τόνο και σερβίρουμε.

 

 

4. Μαρουλοσαλάτα με τόνο, ψητό κολοκυθάκι και ντοματίνια

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο καπνιστό Tuna Pocket TRATA
100 γρ. πράσινα μαρούλια, ψιλοκομμένα
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
4 ντοματίνια

Για το dressing
5 φύλλα δυόσμο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
30ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Ψήνουμε το κολοκυθάκι στο grill ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, περιχύνουμε με το μισό dressing και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον τόνο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρουμε.

 

 

Tips

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους μαρούλι ή ποικιλία από μαρούλια
  • Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε μαγιονέζα χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε συσκευασμένη
  • Στις μαρουλοσαλάτες ταιριάζει ο τόνος νερού και ο τόνο σε ελαιόλαδο, μπορείς κάνε δικά σου, αγαπημένα combo και να έχεις κάθε μέρα στο ταπεράκι σου ένα διαφορετικό, χορταστικό γεύμα
  • Τη μαρουλοσαλάτα σου μπορείς να την «τυλίξεις» σε αραβική πίτα και να την έχεις πάντα μαζί σου!

Διατροφικά tips

  1. Η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα αφού όποιον από τους παραπάνω τρόπους διαλέξεις περιέχει τα 3 βασικά μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνη – υδατάνθρακες – λιπαρά).
  2. Είναι ιδανική επιλογή για γεύμα στο γραφείο, αφού θα σου προσφέρει αίσθημα πληρότητας χωρίς όμως να σε «βαρύνει».

Περισσότερες συνταγές καπνιστού τόνου

Μαρουλοσαλάτα  με τόνο σε 4 εκδοχές K_LettuceSalad_low Μαρουλοσαλάτα με τόνο σε 4 εκδοχές Βελουτέ με λαχανικά τόνος καπνιστός K_Soup_low Βελουτέ με λαχανικά τόνος καπνιστός Χούμους με τόνο K_Hummus_low Χούμους με τόνο Νισουάζ σάντουιτς K_Sandwitch_low Νισουάζ σάντουιτς

tunapocket-slider-deco-1
tunapocket-slider-deco-2
tunapocket-slider-deco-3
tunapocket-mobile-logo-black

Μαρουλοσαλάτα με τόνο
σε 4 εκδοχές

trata-icon-healthy-1
Φυσική πηγή πρωτεΐνης
trata-icon-healthy-2
Υγιεινό και γευστικό σνακ
Share it:    
K_LettuceSalad_low

Εκτέλεση

10′

 
 

Θερμίδες

200-250 kcal

 
 

1. Μαρουλοσαλάτα με τόνο, αυγό και μαγιονέζα σόγιας

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο καπνιστό Tuna Pocket TRATA
150 γρ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
25 γρ. παρμεζάνα, σε φλοίδες
1 αυγό, σφιχτό

Για τη μαγιονέζα σόγιας
100ml γάλα σόγιας
80ml ηλιέλαιο
40ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε ένα δοχείο βάζουμε το γάλα σόγιας και το λεμόνι, τα χτυπάμε για 1’ και προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει η μαγιονέζα.
Σταματάμε το χτύπημα και με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε τη μουστάρδα και το σκόρδο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, προσθέτουμε το καλαμπόκι, το αυγό, την παρμεζάνα, τον τόνο και περιχύνουμε με την μαγιονέζα.

 

 

2. Πολύχρωμη μαρουλοσαλάτα με τόνο, ντοματίνια και πράσινες ελιές

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο καπνιστό Tuna Pocket TRATA
150 γρ. πολύχρωμα μαρούλια, ψιλοκομμένα
6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας πράσινες ελιές, σε ροδέλες
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 παξιμάδι

Για το dressing
30ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας λευκό βαλσαμικό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας πιπεριά, κομμένη σε κύβους
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μαρούλια και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και το παξιμάδι «σπασμένο».

Περιχύνουμε με το dressing, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις ελιές, τον τόνο και σερβίρουμε.

 

 

3. Μαρουλοσαλάτα με φασόλια, τόνο και dressing λιαστής ντομάτας

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο καπνιστό Tuna Pocket TRATA
100 γρ. ανάμεικτα πράσινα μαρούλια
3 κουταλιές της σούπας κόκκινα φασόλια
1 κουταλιά της σούπας πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Για το dressing
2 λιαστές ντομάτες
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
3 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
30ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και προσθέτουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τον κόλιανδρο, το αβοκάντο και την πιπεριά.
Περιχύνουμε με το dressing, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τον τόνο και σερβίρουμε.

 

 

4. Μαρουλοσαλάτα με τόνο, ψητό κολοκυθάκι και ντοματίνια

Υλικά

1 συσκευασία Τόνο καπνιστό Tuna Pocket TRATA
100 γρ. πράσινα μαρούλια, ψιλοκομμένα
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
4 ντοματίνια

Για το dressing
5 φύλλα δυόσμο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
30ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Ψήνουμε το κολοκυθάκι στο grill ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, περιχύνουμε με το μισό dressing και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον τόνο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρουμε.

Tips

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους μαρούλι ή ποικιλία από μαρούλια
  • Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε μαγιονέζα χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε συσκευασμένη
  • Στις μαρουλοσαλάτες ταιριάζει ο τόνος νερού και ο τόνο σε ελαιόλαδο, μπορείς κάνε δικά σου, αγαπημένα combo και να έχεις κάθε μέρα στο ταπεράκι σου ένα διαφορετικό, χορταστικό γεύμα
  • Τη μαρουλοσαλάτα σου μπορείς να την «τυλίξεις» σε αραβική πίτα και να την έχεις πάντα μαζί σου!

Διατροφικά tips

  1. Η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα αφού όποιον από τους παραπάνω τρόπους διαλέξεις περιέχει τα 3 βασικά μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνη – υδατάνθρακες – λιπαρά).
  2. Είναι ιδανική επιλογή για γεύμα στο γραφείο, αφού θα σου προσφέρει αίσθημα πληρότητας χωρίς όμως να σε «βαρύνει».
tunapocket-mobile-line-separate

Συνδυάζεται με:

trata-tuna-pocket-packaging-smoked-tuna

Για περισσότερες πληροφορίες
& γαστρονομική έμπνευση

tunapocket-line-separate-black
tunapocket-line-separate-black
Περισσότερες συνταγές τόνου με νερό

Μαρουλοσαλάτα  με τόνο σε 4 εκδοχές K_LettuceSalad_low Μαρουλοσαλάτα με τόνο σε 4 εκδοχές Βελουτέ με λαχανικά τόνος καπνιστός K_Soup_low Βελουτέ με λαχανικά τόνος καπνιστός Νισουάζ σάντουιτς K_Sandwitch_low Νισουάζ σάντουιτς Χούμους με τόνο K_Hummus_low Χούμους με τόνο
tunapocket-mobile-slider-deco-1
tunapocket-mobile-slider-deco-2